Algemeen

De Contactgroep Groen Noord-Brabant is een netwerk voor ambtenaren met een gedeelde passie voor Groen.

Het is in 2004 tot stand gekomen op grond van een initiatief van enkele Brabantse gemeenten.

 

Wat heeft de Contactgroep te bieden?

De Contactgroep Groen stimuleert ervaring- en kennisuitwisseling door het organiseren van twee themabijeenkomsten per jaar.

Tijdens elke themabijeenkomst beginnen wij met een rondje langs de aanwezigen, hierin kan iedere deelnemende gemeente vertellen wat er speelt binnen zijn of haar gemeente.

Het doel hiervan is kennisdeling tussen gemeenten en het leren van elkaar. Hierdoor ontstaan tevens nieuwe ideeën voor de volgende bijeenkomsten.

Per bijeenkomst staat een actueel thema aangaande “het groen” centraal en bestaat het programma naast een inhoudelijk deel uit een gezamenlijke lunch en een projectbezoek aan een bijzonder “groene” locatie of project dat is uitgevoerd of in uitvoering is. Hierbij wordt gekeken naar een project in een van de deelnemende gemeenten.

Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: efficiënt groenonderhoud, verantwoord bezuinigen, het groenbeleidsplan, beeldkwaliteit, nieuwe aanbestedingsvormen, flora en fauna wet, integraal beheren, burgerparticipatie, nieuwe ontwikkelingen binnen groenbeheer als eetbaar groen in openbaar groen en nog veel meer.

 

 

Organisatie

De organisatie van de themadag voor de Contactgroep Groen Noord-Brabant wordt verzorgd door Wim Glaap.

Hij zorgt samen met de gemeenten voor de invulling van het programma en nodigt sprekers en inleiders uit voor de betreffende bijeenkomsten. Verder ziet hij toe op het non-commerciële karakter van de bijeenkomsten.

 

 

 

 

 

 

 

Warning: Parameter 2 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /mnt/web105/a2/62/54103562/htdocs/joomla_01/templates/cgg/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /mnt/web105/a2/62/54103562/htdocs/joomla_01/templates/cgg/html/modules.php on line 36